ערים בלילה גם ב- facebook
אנחנו מחכים לכם עם עדכונים, סיפורים וסתם קישקושים
בכתובת :
https://www.facebook.com/groups/250847738298846/
הסכמי שביתת הנשק, שנחתמו אחרי מלחמת העצמאות, לקו בנוסח מעורפל וגרמו לחוסר וודאות ביחס ל"אזורים מפורזים" בגבולות השונים. עובדה זאת הביאה להחרפה עולה וגוברת של המתח ביחסים בין ישראל למדינות ערב.
מתום מלחמת העצמאות ועד למבצע סיני נפגעו בישראל למעלה מ-1,300 אזרחים מידי מסתננים, חוליות טרור וחוליות "פדאיון" מעזה - אשר ביצעו מעשי רצח, בזיזת רכוש וחבלה בתחומי ישראל.
צה״ל הגיב בכל החזיתות בפעולות תגמול ואולם המצב הלך והחריף. ב-29 באוקטובר 1956 נפתחה מלחמת סיני הידועה גם בשמה ״מבצע קדש״, בהצנחה המפורסמת של גדוד צנחנים בפתח המזרחי של מעבר המיתלה, כ-70 ק״מ ממזרח לתעלת סואץ. כך נפתחה מלחמת סיני שנמשכה עד ה-5 בנובמבר 1956 ונועדה להבטיח את פתיחתה של תעלת סואץ.
במהלך המלחמה, שנוהלה בתאום מדיני וצבאי מלא עם בריטניה וצרפת, כבשה ישראל את חצי האי סיני ולאחר סיומה פינתה אותו. על צה״ל פיקד משה דיין והתנהלותו זיכתה אותו לתהילה רבה ברחבי העולם כולו.
הרקע לפרוץ המלחמה נעוץ באיום שחשו הכל מפני סגירת תעלת סואץ: בספטמבר 1955 חתמה מצרים, בעידוד ברית המועצות, על עסקת נשק גדולה עם צ׳כוסלובקיה. בעקבותיה הרגישה מצרים חזקה וסגרה את מיצרי טיראן בפני כלי שיט ישראליים. נמל אילת שותק והיה על סף קריסה. באותם ימים חשו גם בריטניה וצרפת מאוימות מסגירת תעלת סואץ שכן שליט מצרים, ג'אמל עבדל-נאצר הלאים, ביולי 1956, את התעלה שהייתה עד אז בבעלות ״חברת תעלת סואץ״ שבשליטת בריטניה וצרפת.
כך חברו אינטרסים של שתי המעצמות האירופאיות עם האינטרס של מדינת ישראל והן שילבו כוחות יחדיו לפעולה משותפת.
המלחמה בתוך הגבולות ומחוצה להן, לעיתים בעמוק בעורף האויב, גבתה מחיר בדם ובשבויים לא מעטים.
site by muza - קידום עסקים
ESN - בניית אתרים